Blue FlowerAftrekbaarheid aanloopkosten bij het starten van je eigen bedrijf als ZZPer of DGA van je BV

 

Veel zelfstandigen weten niet goed welk van de gemaakte kosten ze bij de start van hun onderneming kunnen aftrekken. Daardoor laten ze honderden euro’s liggen.
Hoe zorg je er voor dat je maximaal gebruik maakt van de aftrekpost ‘aanloopkosten’?
 
Voor de start van je onderneming, dus voor je je inschrijft bij de KvK en een BTW nummer is uitgereikt door de belastingdienst, maak je al aanloopkosten.
Wat zijn aanloopkosten? Dit zijn kosten die je eenmalig maakt om je onderneming op poten te kunnen zetten. Je moet het wel kunnen aantonen, dus hou je uren bij en bewaar de bonnetjes zodat je ze later in de administratie kunt toevoegen.
Voorbeeld van aanloopkosten:
  • Reiskosten en km declaraties
  • Lunch diners (met relatie/client)
  • Telefoonkosten (TIP zie BudgetPhone.nl)
  • Kantoorkosten
  • Website/webhosting
  • Drukwerk
  • Juridische advieskosten/Notaris

 

Voor de BTW geldt hetzelfde mits de nota de juiste tenaamstelling heeft. Bij geen juiste tenaamstelling moet er betaald zijn van een rekening die op jouw naam staat (niet contant dus).
 
TIP: Kosten zijn aftrekbaar maar je betaald nog altijd meer dan de helft zelf.

 
 
 

Voor aanvullende informatie over aanloopkosten, een bedrijf starten en een zelfstandig ondernemer worden in de regio Almere, Amsterdam of Lelystad neemt u vrijblijvend contact op met Visee Finance. U kunt uw vragen stellen via het contactformulier op onze website of u kunt gebruik maken van de “Call me back” optie. Ook kunt u ons zelf bellen via telefoonnummer +31 36 5304248. Natuurlijk zijn wij ook klanten buiten de regio Amsterdam / Almere van dienst. Onze klanten zijn gevestigd in Amsterfoort, Bussum, Breukelen, Naarden en Hilversum.
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin